CF16 A múlt színei section 1

A kulcsszínek alakulása

A kulcsszín minden színcsaládban egyértelműen megmutatja, hogy merre tartanak az egyes színek, és azt is, hogy honnan érkeztek. Arany, mustár vagy citrom: merre visz minket az idei év sárgája?

CF16 A múlt színei section 2

Vörösek: az epertől a mély szilváig mindig is népszerű színcsalád volt. A tónusok egészen 2010-től - 2014 kivételével - állandóak voltak.

Narancsok: a korábbi évek sárgásabb árnyalataihoz képest az elmúlt hat évben a narancsszínek vörösesebb árnyalatot öltöttek.

CF16 A múlt színei section 3

Sárgák: az évek során a sárgák a friss citrustól az égett okkerig a teljes spektrumot végigjárták, az idei év kedvence pedig egy gyönyörű lágy aranysárga.

Zöldek: az összes színtörténet közül ez a legváltozatosabb; a leghalványabb, szinte sárga árnyalattól a mély tengerzöldig - és minden, ami a kettő között van.

CF16 A múlt színei section 4

Kékek: 2013-ban a mélykék indigó berobbant az év színeként, de azóta a zöldes beütésű mélykékek kerültek előtérbe, és ez az év még sötétebb árnyalatot hoz.

Lilák: a liláknál a kulcsszín az elmúlt években mély, sötét és titokzatos volt, ami 2015-ben édeskés, halvány árnyalatba fordult. Most újra felvesszük a 2014-ben elejtett fonalat.

CF16 A múlt színei section 5

Hideg semleges színek: a hideg semleges színek családja "mindenhol" megtalálható ebben a tartományban. Az éveken át uralkodó szelíd szürkék után ez évben drámai változást láthatunk.

Meleg semleges színek: míg ezen a területen 2011 óta a középárnyalatok és a szürkés beütésű világos semleges színek domináltak, ebben az évben egy tradicionálisabb meleg semleges színhez térünk vissza.

További érdekességek a 2016-os trendekből:

CF16 hero image

Dulux Colour Futures 2016

Ebben az évben kivételes útkereszteződéshez érkeztünk az időben. Nagyon érdekes ponton állunk, ahonnan a hagyomány és a modern innováció előnyeit egyaránt láthatjuk, ahol az ellentétes vélemények és nézetek mérlegelése minden eddiginél fontosabb.

CF16 év színe hero image

2016 Év Színe, az Okker arany

A mindkét irányba tekintés átfogó trendjét jól érzékeltető szín keresésekor azt láttuk, hogy a 2016-os év minden kulcstrendjének közös eleme az arany.

CF16 örökség és jövő hero image

Örökség és Jövő

Ötletelésünk kiindulópontja a következő volt: "Ismerned kell a múltadat ahhoz, hogy tervezhesd a jövődet." A mai globális márkák nagy hangsúlyt helyeznek múltjuk felfedezésére és megjelenítésére.

CF16 szavak és képek hero image

Szavak és Képek

A vizuális telítettség korában élünk, ahol minden pillanatot rögzítünk és megjelenítünk a közösségi médiában. Így a mennyiség uralkodik a minőséggel szemben, és a túlcsorduló mennyiség miatt a képek leértékelődnek.

CF16 sötét és világos hero image

Sötét és Világos

2016 egyik kulcstrendje a sötétség fontossága. A Föld órájának bevezetése, amikor világszerte milliók kapcsolják le a lámpát ugyanazon a napon, megmutatta, milyen nagymértékben érint mindannyiunkat a fényszennyezés.

CF16 kötöttség és ellazulás hero image

Kötöttség és Ellazulás

A kereteinkből való kitörés egyre vonzóbbnak tűnik, ha meg akarjuk találni önmagunkat a modern világban. Az irodai dolgozók reggeli táncpartikra mennek munka előtt.

CF16 A múlt színei hero image

A múlt színei

A színelemzés története. Nézd meg, hogyan fejlődtek a színek az évek során.